Служителите по сигурността на няколко летища в Германия са призовани да стачкуват

...
Служителите по сигурността на няколко летища в Германия са призовани да стачкуват
Коментари Харесай

Стотици полети са отменени днес заради стачки в Германия и Австрия

Служителите по сигурността на няколко летища в Германия са призовани да стачкуват през днешния ден от немския профсъюз " Ферди " (Verdi), поради което се чака да бъдат отменени стотици полети, написа Българска телеграфна агенция, като цитира ДПА.

Трудовият митинг цели повишение на заплащането на чиновниците и обезпечаване на по-добри условия на труд. Той включва аерогарите в Берлин, Хамбург, Щутгарт, Карлсруе/Баден Баден и Кьолн/Бон.

" Поради оповестената стачка на 14 март няма да бъдат вероятни излитания на пътнически полети на летище Берлин Бранденбург. Входящите полети също могат да бъдат наранени от анулация и промени в разписанието на полетите вследствие на стачката ", гласи известие на уеб страницата на берлинското летище.

Отново по апел на " Ферди " стопират работа и чиновниците по сигурността на летището в Мюнхен. Очаква се стачката им да продължи до 6:00 ч. на следващия ден сутринта локално време, заяви Ройтерс. 

В петък (15 март) ще стачкуват и чиновниците по сигурността на летищата в Хановер, Дортмунд, Веце, Лайпциг и Дрезден.

Пътниците няма да бъдат допускани до летищните терминали, в случай че чиновниците, които дават отговор за сигурността, регистрацията и обработката на багажите, спрат работа, отбелязва ДПА.

Очаква се стачните дейности през днешния ден да доведат до анулацията на над 580 полета и да провокират в допълнение закъснение на полетните написания. Това ще засегне към 90 000 пасажери, по данни на летищната асоциация А Де Фау (ADV).

Също днес австрийските авиолинии (Austrian Airlines) отменят към 110 от своите полети заради стачка на кабинния личен състав. Превозвачът, който е поделение на немската самолетна компания " Луфтханза " (Lufthansa), е уведомил по-рано към 9000 пасажери, че полетите им няма да се осъществят.

Четири полета от София до Виена са анулирани.

Стачката е с искане за нарастване с 30 % на трудовите хонорари на кабинния личен състав на самолетната компания. 

Вчера сутринта завърши друга транспортна стачка - в немската железопътна компания " Дойче бан " (Deutsche Bahn). 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР